Nieuws

Workshops, rondleidingen, lezingen en andere activiteiten

Agenda december 2017 en kerstvakantie

In de laatste maand van dit jaar en in de kerstvakantie is er genoeg te doen in de Musea Zutphen! Hieronder volgt een kort overzicht van de verschillende activtiteiten in het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak.

DECEMBER

Stedelijk Museum Zutphen

12 december – 19.30 tot 21.30 uur
Presentatie door Jet Rotmans en bezoek aan tentoonstelling ‘A Tale of Two Cities’ met de kunstenares. Voor volwassenen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Museum Henriette Polak

19 december – verschillende tijdstippen
Rondleiding door kunstenares Hetty Heyster door haar tentoonstelling ‘Lifeforce – Dier in beeld, Hetty Heyster & De Animalierkunst’. Voor volwassenen en kinderen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

KERSTVAKANTIE ACTIVTEITEN

28 december – 14.00 tot 16.00 uur
Workshop schrijven
bij de tentoonstelling ‘A Tale of Two Cities’ van Jet Rotmans door onze museumschrijver Tim Pardijs. Deelnemers bezoeken samen met Pardijs de tentoonstelling van Rotmans en krijgen meerdere schrijfopdrachten. Doel is te komen tot een vrij vers waarin de grenzen van tijd en plaats opgerekt worden. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het eind worden de geschreven gedichten voorgelezen en besproken. Voor volwassenen. Klik hier voor meer infomatie en aanmelden.

3 januari – 14.00 tot 16.00 uur

Workshop ‘Dierenbeeld maken van was’ voor kinderen. Onder de professionele begeleiding van kunstenares Monique Bosch bezoeken kinderen de tentoonstelling van Hetty Heyster ‘Lifeforce – Dier in beeld’, daarna maken zij hun eigen dierenbeeld.  Voor kinderen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

vanaf 15 januari
Kleuterlessen bij de tentoonstelling van Hetty Heyster ‘Lifeforce – Dier in beeld’. De kleutertjes mogen een aantal beelden van Heyster aanraken en ze krijgen leuke opdrachten mee die ze van alles laten ontdekken. Voor kinderen.

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

LET OP! De gratis rondleidingen in het Stedelijk Museum Zutphen (13.00 – 14.00 uur) en Museum Herniette Polak (14.30 – 15.30 uur) vinden deze maand niet plaats op de laatste zondag van de maand, maar op 24 december.

Stedelijk Museum Zutphen
Kinderen kunnen in het Stedelijk Museum Zutphen de gratis speurtocht ‘Kruip in de huid van de archeoloog’ doen. Ze krijgen een echte scherf die gevonden is door een echte archeoloog mee en gaan op onderzoek uit in het museum: waar komt de scherf vandaan? Bij deze speurtocht hoort een leuk boekje vol opdrachten. Het boekje en de scherf mogen mee naar huis.

Museum Henriette Polak
Kinderen kunnen in Museum Henriette Polak de gratis speurtocht ‘Een koffer vol kunst’ doen. In de koffer vinden ze allerlei leuke spellen en opdrachten. Zo leren ze beter kijken naar kunst en leren ze spelenderwijs het verhaal van mecenas Henriette Polak en de kunstenaars van het museum kennen. Het boekje en het memoriespel mogen mee naar huis.