Nieuws

Agenda mei, juni, Juli 2018

MEI en JUNI

Gratis rondleidingen
Elke laatste zondag van de maand, op koopzondag, kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door de tentoonstellingen in de Musea Zutphen.
De rondleiding in het Stedelijk Museum Zutphen is van 13.00 – 14.00 uur.
De rondleiding in Museum Henriette Polak is aansluitend van 14.30 – 15.30 uur.

Wees op tijd, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Data: 27 mei (alleen in Museum Henriette Polak) en 24 juni.

Gratis audiotour
De gratis audiotour van het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak neemt bezoekers mee langs alle topstukken van de vaste collectie presentaties.
Ontdek het ‘Verhaal van Zutphen’ in het Stedelijk Museum Zutphen en stap in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. Hoogtepunten uit de tour zijn bijvoorbeeld de objecten die tot de oudste van Nederland behoren, zoals het ‘oudste horloge’ (de Zutphense kwadrant uit 1300), het ‘oudste stripverhaal’ (de Maan- en klaagbrief uit 1493) en de ‘oudste foto’ uit 1839. Laat u verleiden door de pracht en praal van de Gelderse adel en raak verblind door het beroemde ‘Zutphens Zilver’.

In Museum Henriette Polak maken bezoekers kennis met Henriette Polak en de kerncollectie. Geniet van topstukken van onder anderen Kees Verwey, Charlotte van Pallandt, Wim Oepts, Arie Schippers, Wendelien Schönfeld en natuurlijk Willem den Ouden. Museum Henriette Polak zet kunstenaar Willem den Ouden in de schijnwerpers in de tentoonstelling De portretten van Willem den Ouden. Kom oog in oog te staan met zijn portretoeuvre, dat blijk geeft van zijn scherpe maar altijd humoristische en liefdevolle oog.
In het Digitale Depot stelt u zelf uw tentoonstelling samen en beslist u wat het echte goud uit de collectie van Museum Henriette Polak is.

Gratis speurtochten voor kinderen
Ook voor kinderen en families is er genoeg te beleven in de Musea Zutphen. Voor het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn gratis speurtochten voor kinderen beschikbaar die hen langs alle parels uit de collectie brengt. Op een speelse manier komen zij in aanraking met geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en leren ze meer over de collecties van beide musea.

MEI

Cursus portret schilderen in Museum Henriette Polak
Op woensdag 2 mei, woensdag 9 mei  en woensdag 30 mei zijn de vervolg lessen van de cursus portretschilderen in Museum Henriette Polak. Meer informatie vindt u hier.

Lezing Paul Schnabel
Op zondag 6 mei geeft socioloog en auteur Paul Schnabel een intrigerende lezing ‘Hoe eigenaardig is Nederland?’ bij de tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks in het Stedelijk Museum Zutphen. Schnabel schreef speciaal voor Lage Landen het essay ‘Hoe eigenaardig is Nederland?’. Het essay is onderdeel van de publicatie Lage Landen en te koop in de museumwinkel. Meer informatie over de lezing en aanmelden, vindt u hier.

Eerste Pinksterdag geopend: laatste dag Lage Landen
Op zondag 20 mei zijn de Musea Zutphen geopend. Dit is de laatste dag dat u de tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks kunt bezoeken in het Stedelijk Museum Zutphen.
Op maandag 21 mei op Tweede Pinksterdag, zijn de Musea Zutphen ook geopend.

Resultaten workshop Atelier NL ophalen
Vanaf 22 mei kunt u de resultaten van de workshop van 11 april ophalen bij de Musea Zutphen. Ook de resultaten van 2 maart die nog niet opgehaald zijn, kunnen nog steeds opgehaald worden.

JUNI

Cursus portret schilderen in Museum Henriette Polak
De laatste les van de cursus portretschilderen in Museum Henriette Polak is op woensdag 6 juni. Meer informatie vindt u hier.

Opening Adel in Beeld
Vanaf 9 juni kunt u de tentoonstelling Adel in Beeld in het Stedelijk Museum Zutphen bezoeken. De tentoonstelling belicht het vaak roemruchte verleden van de adellijke families Van Heeckeren, Van der Capellen, Schimmelpenninck Van der Oije en Van Westerholt van Hackfort. Lees hier meer over de tentoonstelling.

JULI

Laatste dag Willem den Ouden
Zondag 1 juli is de laatste dag dat u de tentoonstelling De portretten van Willem den Ouden kunt bezoeken. In de museumwinkel is het prachtige boek De portretten van Willem den Ouden te koop , geschreven door Gijsbert van der Wal en gesigneerd door de meester zelf!

Opening Onalledaags
Vanaf 14 juli kunt u de tentoonstelling Onalledaags bezoeken in Museum Henriette Polak. Drie kunstenaars tonen hun werk in deze tentoonstelling. Rosemin Hendriks, Suzan Schuttelaar en Anita Vermeeren. De werkelijkheid is voor deze kunstenaars de aanleiding, het resultaat is onalledaags.