Nieuws

AS ZONDAG RONDLEIDINGEN DOOR ROSEMIN HENDRIKS

Op zondag 16 september geeft kunstenaar Rosemin Hendriks in Museum Henriette Polak twee keer een rondleiding bij haar eigen werk dat te zien is in de tentoonstelling Onalledaags.

14.00 – 15.00 uur  Rondleiding 1

15.30 – 16.30 uur  Rondleiding 2

Tijdens de rondleidingen vertelt Rosemin over haar techniek, materiaalgebruik en inspiratie. Al 25 jaar tekent zij voornamelijk zichzelf. Vanzelfsprekend is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

In Onalledaags laat Hendriks haar proces door de jaren heen zien. Uniek is dat haar allereerste portret te zien is. Hendriks: ‘’Dit is een van mijn eerste echte tekeningen. Nog gemaakt op de Ateliers in Amsterdam 25 jaar geleden. Ik herinner mij het gevoel dat ik hier ‘iets’ te pakken had waar ik blij mee was. Het is een bepalende tekening geweest in mijn ontwikkeling.’’ In de loop der jaren ontwikkelt het werk van Hendriks zich sterk. Het blijft hetzelfde onderwerp – zelfportretten die geen zelfportretten zijn – maar getekend vanuit een andere invalshoek. Hendriks: ‘’In de loop der jaren is mijn werk voller en donkerder geworden. In het begin waren het vooral lijnen. Langzaam zijn er meer patronen, ritmes en weerspiegelingen in gekomen: ogen als schelpen, monden als begoniabladeren, wenkbrauwen als kabeltouwen. Dat zie ik om me heen. Ik houd meer en meer van de natuur, dit verwerk ik in mijn tekeningen.’

Let op! Per rondleiding zijn slechts een aantal plekken beschikbaar.

Kosten: €7,50. Exclusief toegang tot het museum.
Waar: Museum Henriette Polak in het Hof van Heeckeren,’s Gravenhof 4.

Aanmelden is verplicht:  info@museazutphen.nl of 0575 516878