Nieuws

Kidsactiviteiten in de kerstvakantie

Kom in de kerstvakantie naar de Musea Zutphen. In het historische Stedelijk Museum Zutphen en in Museum Henriette Polak voor beeldende kunst is van alles te beleven voor jong en oud. Doe mee aan leuke workshops in de kerstvakantie, kom de tentoonstellingen bekijken en ontdek de musea met de gratis speurtochten voor kinderen.
Voor volwassenen en families is ook van alles te doen. Boek het arrangement Zoek dekking in Zutphen.

 

Kidsworkshop ballonvouwen met Guido Verhoef
Op de laatste dag van de kerstvakantie, zondag 6 januari geeft Zutphens Uitblinker en internationaal ballonkunstenaar Guido Verhoef een unieke workshop voor kinderen.

Kinderen leren op luchtige wijze de basisbeginselen van het ballonvouwen. Er wordt specifiek aandacht geschonken aan het gebruik van eigen creativiteit. Kleuren en vormen combineren en lekker bezig zijn met je handen. Kom erachter hoe gaaf het is om je eigen dier, bloem, hoed of kledingstuk te kunnen maken en beleef de magie van het vouwen van lucht.

De balloncreaties van ballonkunstenaar Guido Verhoef zijn ware sculpturen, die het fenomeen ‘ballon’ ver overstijgen. Verhoef begon met ballonmodelleren in 1991 en won hiermee diverse eerste prijzen in Europa en de Verenigde Staten. In 2001 werd hij European Balloonentertainer of the Year.

De workshop is special voor kinderen.
13.00 – 14.00 uur voor kinderen van 4 t/m 8 jaar
15.00 – 16.00 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

De workshop wordt gegeven in Museum Henriette Polak. Deelname kost €10,-. Aanmelden via info@museazutphen.nl of 575 516878.

Gratis speurtochten Kruip in de huid van de archeoloog en Een koffer vol kunst
In het Stedelijk Museum Zutphen gaan kinderen op ontdekkingstocht in het museum. Ze krijgen een scherf die gevonden is door een echte archeoloog en een boekje vol leuke opdrachten. Gaandeweg ontdekken ze waar hun scherf vandaan komt en leren ze van alles over de schatten en archeologische vondsten in het Stedelijk Museum Zutphen. Het boekje en de scherf mogen mee naar huis.

In Museum Henriette Polak krijgen kinderen Een koffer vol kunst. In dit koffertje vinden ze een boekje met leuke opdrachten, spelletjes en nog veel meer. Op speelse wijze leren ze over mevrouw Polak, de kunstenaars en de veelzijdige collectie van Museum Henriette Polak. Ook maken ze hun eigen tentoonstelling in het Digitale Depot. Het boekje mag meer naar huis.

Arrangement Zoek dekking in Zutphen
Zoek dekking is een gezinsarrangement waarin Zutphen op bijzondere wijze ontdekt wordt. Zoek dekking start in het Stedelijk Museum Zutphen waarin kinderen en hun volwassen helpers kennis maken met Everhard, Otto, Maurits en Menno. Deze mannen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging en bescherming van Zutphen. Met een speurboekje komt iedereen meer te weten over het ontstaan van Zutphen. Daarna krijgen deelnemers een rondleiding van een stadsgids door de oude binnenstad: nu komt het verhaal echt tot leven. Sluit de dag af in stadsbrouwerij Cambrinus waar iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Dit arrangement is geschikt voor groepen volwassenen en kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname kost €19,50.- per persoon. Reserveren voor groepen van 4 tot maximaal 20 personen kan via www.stadswandeling-zutphen.nl