Nieuws

Meer dan 50.000 bezoekers voor de Musea Zutphen in 2017!

Op 13 mei 2017 openden de vernieuwde Musea Zutphen haar deuren in het Hof van Heeckeren. Na ruim 7 maanden, hebben wij 51.297 bezoekers mogen ontvangen in het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak! Met dit mooie nieuws, luiden wij het nieuwe jaar in.

Het afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest voor de Musea Zutphen. Naast de verhuizing naar het oude stadspaleis in het Hof van Heeckeren hebben wij vier mooie tentoonstellingen gemaakt met onder andere kunstenaars Arie Schippers, Hetty Heyster en Jet Rotmans.

De grote verrassing van afgelopen jaar was natuurlijk de vondst van de geroofde zilverschat in 2013. De meeste museale zilverstukken zijn teruggevonden en pronken nu in het Stedelijk Museum Zutphen.

Eind 2017 is de verzelfstandigingsovereenkomst getekend en zijn wij vanaf 2018 een verzelfstandigde organisatie.

Wij zien u dit jaar graag terug in de Musea Zutphen! Er komen fantastische tentoonstellingen aan, waaronder de Lage Landen, Schatten uit het Rijks tentoonstelling die vanaf 27 januari te zien is in het Stedelijk Museum Zutphen en de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Willem den Ouden in Museum Henriette Polak.
Dit jaar staat weer bol van leuke rondleidingen, lezingen, workshops en unieke arrangementen.

Laten we gezamenlijk van 2018 een top jaar maken met nog meer bezoekers! Dank jullie wel!