Nieuws

Open Monumentenweekend | Programma Musea Zutphen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het Open Monumentenweekend. Kom een kijkje nemen in misschien wel het allermooiste monument van Zutphen: het oude stadspaleis in het Hof van Heeckeren waar de Musea Zutphen in gevestigd zijn! Beide dagen zijn het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak gratis toegankelijk. Er is ook van alles te doen voor jong en oud dit weekend.
Kinderen kunnen meedoen aan een workshop Vaandel maken of hun eigen monument bouwen met Kapla en een mooie prijs winnen. Zondag staat in het teken van muziekoptredens en gratis rondleidingen.

zaterdag 8 september | Open Monumentendag
11.00 – 16.00 uur
Kids only! Bouw je eigen monument met Kapla in de Musea Zutphen. Op zaterdag en zondag kunnen kinderen hun eigen monument bouwen met Kapla in de Musea Zutphen. Het mooiste bouwwerk wint een hele leuke prijs!
Meer informatie volgt nog. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs en ga aan de slag.

13.00 – 14.30 uur
Op zaterdag 8 september kunnen kinderen meedoen aan de workshop Wapenschild maken, onder begeleiding van kunstenaar Mirjam Verbeek.
De kinderen laten zich inspireren door de tentoonstelling Adel in Beeld en de pracht en praal van het oude stadspaleis van de familie Van Heeckeren: het prachtige rijksmonument waar de Musea Zutphen gevestigd zijn. Voor meer informatie en aanmelden, zie Kidsworkshop Wapenschild maken.

zondag 9 september | Open Monumentendag
Een druk programma op deze Open Monumentendag!

11.00 – 16.00 uur
Kids only! Bouw je eigen monument met Kapla in de Musea Zutphen. Op zaterdag en zondag kunnen kinderen hun eigen monument bouwen met Kapla in de Musea Zutphen. Het mooiste bouwwerk wint een hele leuke prijs!
Meer informatie volgt nog. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs en ga aan de slag.

12.00 – 13.00 uur
Om 12.00 uur treed de Harmonie Sophia’s Lust op in de museumtuin, in het Hof van Heeckeren. De muziekvereniging dankt haar bestaan aan de bijdrage van freule Sophia van Heeckeren van Ruurlo. Wij kunnen ons geen mooiere plek voorstellen voor een optreden van deze band dan in het oude stadspaleis van de Van Heeckerens!

13.00 – 14.00 uur
In de Musea Zutphen kunt u genieten van een optreden van het gemengde koor Fermata. Het repertoire van dit koor omvat zowel klassieke, geestelijke, wereldlijke als lichte muziek.

14.00 – 15.00 uur
Gratis rondleiding door het Stedelijk Museum Zutphen.

15.00 – 16.00 uur
Optreden van zangeres Ivette van Laar. Ivette zal zich al zingend door de museumzalen bewegen. Bezoekers kunnen van prachtige zang genieten en ervaren het monument – het oude stadspaleis van de Van Heeckerens – in al z’n glorie.
Ivette van Laar heeft een voorliefde voor het onbekende en avontuurlijke repertoire. Dit in zeer diverse stijlperiodes. Zij studeerde aan de conservatoria van Enschede en Arnhem en onlangs studeerde ze af aan het Lichtenberger-Institut te Duitsland.De afgelopen jaren werkte Ivette aan diverse opera en muziektheaterproducties mee, waaronder Dido and Aeneas (Belinda), le Nozze di Figaro (Susanna) en de Zauberflöte (Koningin van de Nacht). Ook speelde zij in hedendaagse opera’s en zingt ze regelmatig oratoriumrepertoire. Sinds 2011 brengt ze met het oude muziek ensemble “Il Presente” diverse programma’s op het podium. Met pianiste Ellen Lutz geeft ze Liedrecitals. Ivette van Laar is ook werkzaam als zangpedagoge en daarnaast werkt ze mee aan cultuurprojecten op basisscholen en in samenwerking met Marike Tuin verzorgt zij muziekprojecten met ouderen. Tijdens Open Monumentendag zingt Ivette onder begeleiding van haar mobiele muziekinstallatie op geheel eigen wijze opera aria’s en ander klassiek repertoire in de binnenstad van Zutphen.

15.30 – 16.30 uur
Gratis rondleiding door Museum Henriette Polak.