Nieuws

WORKSHOPS DOOR SUZAN SCHUTTELAAR EN ANITA VERMEEREN

Workshop model tekenen door Suzan Schuttelaar
Op zaterdag 6 oktober geeft kunstenaar Suzan Schuttelaar in Museum Henriette Polak een workshop model tekenen. Er wordt gewerkt met een echt model.

13.30 –  16.00 uur

Deze workshop is heel geschikt voor iedereen die al wel enige ervaring heeft met tekenen en schilderen, maar nog niet zo veel met model tekenen. En voor iedereen die zin heeft in een middagje lekker tekenen en een hoop leren. Dus een middag keihard werken aan je model teken skills, waarin je veel  leert van een ervaren kunstenaar.

Het werk van Suzan Schuttelaar is tot 28 oktober te bewonderen in de tentoonstelling Onalledaags in Museum Henriette Polak. Voor Onalledaags maakte zij speciaal een nieuwe serie werken. Het zijn intieme portretten van personen die zich willen verstoppen achter kleurenpracht, maar zichzelf ook willen laten zien. Verlegen en zelfbewust tegelijkertijd. Door strengen wol, touw en voile toe te voegen die uit het werk lijken te schieten, ontstaat een vervreemdend effect.

Let op! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Kosten: €20,- inclusief materiaal (exclusief bezoek aan de musea)
Waar:  Museum Henriette Polak in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4

Aanmelden is verplicht:  info@museazutphen.nl of 0575 516878.

____________________________________________________

Workshop balpennekes tekenen door Anita Vermeeren
Op Zaterdag 27 oktober geeft kunstenaar Anita Vermeeren in Museum Henriette Polak twee workshops balpenschetsen op bierviltjes maken.

13.00 – 14 uur voor kinderen van 8 t/m 14 jaar

15.00 – 16.00 uur voor volwassenen (vanaf 15 jaar)

De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling Onalledaags waar de kleine, intrigerende portretten met balpen op bierviltjes van  Anita Vermeeren zijn te zien in de tentoonstelling  Onalledaags. Anita vertelt over haar manier van werken. Geïnspireerd maak je daarna zelf een balpenportret op een bierviltje. Neem zelf een foto mee of maak een zelfportret.  Anita Vermeeren helpt mee en geeft tips over de aanpak.

Deze workshop is geschikt voor iedereen. Tekenervaring is niet nodig. De workshop is een oefening in intuïtief tekenen en werken met balpen op een klein oppervlak.

Naast haar portretten van houtskool en olieverf, tekende Vermeeren speciaal voor Onalledaags honderd portretten met balpen op bierviltjes. Vermeeren: ‘’Voor mij is balpen de meest directe vorm als medium. Het is niet te corrigeren, het is alles of niets. Ik hou van die spanning, het opbouwen van een beeld. Mijn balpen komt haast niet los van het papier. De tekening is te ‘lezen’, je voelt de snelheid de drift van mijn handschrift, alsof ik bang ben dat het beeld anders voor mijn ogen zal verdwijnen…’’

 

Kosten: Kinderen € 7,50, volwassenen €10,-. Inclusief materiaal
Waar:  Museum Henriette Polak in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4

Aanmelden is verplicht:  info@museazutphen.nl of 0575 516878.