Bestuur voor Stichting Musea Zutphen i.o.

De Musea Zutphen werken toe naar verzelfstandiging. In voorbereiding daarop benoemde het college van burgemeester en wethouders in januari het beoogd bestuur voor de Stichting Musea Zutphen i.o.

Dit bestuur, bestaande uit de secretaris Bernadette Lohuis uit Epse (directeur Saxion, liaison officer Kennispark Twente), penningmeester Jan Blaak uit Warnsveld (strategisch financieel adviseur gemeente Apeldoorn) en de algemene bestuursleden Tom van Beurden uit Zutphen (adviseur Bedrijfsvoering en Projectimplementatie) en Gerdien Verschoor uit Zutphen (directeur CODART), wordt voorgezeten door Andries Mulder uit Joppe (rector-bestuurder van het Baudartius College te Zutphen).

Het beoogd bestuur is nauw betrokken bij de voorbereidingsfase van de stichting. De concept-documenten die in deze periode worden opgesteld, vormen de basis waarop de gemeenteraad in de zomer een definitief besluit over de verzelfstandiging neemt.

“Belangrijk jaar”

Voorzitter Andries Mulder: “2017 wordt een heel belangrijk jaar voor de Musea Zutphen, met de opening van de nieuwe huisvesting in het Hof van Heeckeren waarin de beide musea zullen samenkomen en de verzelfstandiging van de organisatie. Het aanstaande bestuur is vereerd om hier samen met de gemeente en directeur Tiana Wilhelm een bijdrage aan te leveren en zo deze belangrijke culturele voorziening van de gemeente Zutphen te laten uitgroeien tot een toonaangevend museum in Oost-Nederland.”