Te doen & Te zien

Gratis podcasttour

Leeftijd: vanaf 10 jaar

In het Hof van Heeckeren is veel te zien en te beleven. Achter elk kunstwerk of historisch voorwerp zit een verhaal. Een aantal van deze verhalen kunt u beluisteren in de Podcatcher audiotour. De Podcatcher is zeer gebruiksvriendelijk. U kunt deze gratis af halen bij de entreebalie.

Bij deze audiotours hoeft u geen nummertje in te toetsen; richt de Podcatcher van GuideID naar een sensor naast het schilderij of voorwerp en hij laat vanzelf het bijbehorende fragment horen. Dat is voor iedereen gemakkelijk, zeker voor mensen die minder goed zien. Zangeres en tv-presentatrice Marlies Claasen is een van de stemmen in onze audiotour.

Stedelijk Museum Zutphen: het verhaal van Zutphen

Deze audiotour vertelt aan de hand van 11 bijzondere voorwerpen uit de collectie, het verhaal van Zutphen.  In ongeveer een uur krijgt u meer te weten over deze topstukken en hun belang voor de geschiedenis van Zutphen.

Museum Henriette Polak: topstukken-tour

Deze audiotour geeft achtergrondinformatie bij 15 topstukken uit de collectie van museum Henriette Polak. In ongeveer een uur leert u meer over deze kunstwerken en hun makers.