educatie

Educatie

Meemaken & mee maken

Jong en oud kan in de Musea Zutphen van alles beleven. Maak uw eigen tentoonstelling met de collectie van het Museum Henriette Polak in ons digitale depot. Er zijn ook gratis speurtochten voor families en in de kelder van het museum is een prachtige educatieruimte.

Scholen kunnen deelnemen aan de verschillende kunst- of geschiedenisprojecten, onder andere een vernieuwde Henric speurtocht. Kinderen kunnen in de voetsporen treden van Henric en in de middeleeuwse geschiedenis van Zutphen duiken. Aan volwassenen bieden de musea rondleidingen op aanvraag en thema-rondleidingen.

Audiotour

Geheel nieuw: in beide musea kunt u gratis gebruik maken van een audiotour! Een audiotour waarbij je geen nummertje hoeft in te toetsen, maar die vanzelf het juiste fragment laat horen; dat is voor iedereen makkelijk, maar zeker voor mensen die minder goed zien. Steeds meer musea in Nederland bieden deze audiotours aan. Zangeres en tv-presentatrice Marlies Claasen is een van de stemmen in deze audiotour. De Podcatcher van GuideID hoef je alleen maar naar een sensor te richten die naast het schilderij of ander museumstuk hangt en het bijbehorende fragment begint af te spelen. Voor bezoekers die de gebruikelijke nummertjes bij audiotours niet of niet goed kunnen lezen, en dat is vaak een groep die júist gebruikmaakt van audiotours, is de Podcatcher een uitkomst.