educatie

Workshop creatief schrijven met dichter Tim Pardijs – Voortgezet Onderwijs

Hoe maak je een selfie met je vrienden? Wanneer is iemand eigenlijk een vriend? Hoe laat je dat zien? De antwoorden op deze vragen zijn in het museum te vinden.

Leerlingen kunnen met museumschrijver en oud-stadsdichter Tim Pardijs op zoek naar de antwoorden die kunstenaars geven op deze vragen.

Staand voor een schilderij leren deelnemers gezamenlijk een kunstwerk te onderzoeken en te vertellen over hun bevindingen. Leerlingen ontdekken verschillende manieren van kijken en worden aangemoedigd deze verschillen onder woorden te brengen. Hierdoor komen details in de kunst aan het licht die eerst onzichtbaar waren.  In een schrijfworkshop leert Tim ze de onderdelen van een schilderij te gebruiken om hun eigen verhaal te vertellen. Iedere leerling schrijft een gedicht of een verhaal. Aan het eind worden de teksten voorgelezen en samen besproken. De workshop duurt een uur en een kwartier.

Zelf schrijft Tim Pardijs al sinds hij in groep 7 voor straf een opstel moest schrijven omdat hij speelde met een fluitje in de klas. Later maakte hij gedichten over het nieuws voor Radio1 en was hij stadsdichter van Zutphen. Hij schreef drie poëziebundels. Tegenwoordig is Tim onder meer museumschrijver bij de Musea Zutphen.

De les is gemaakt voor leerlingen van klas 1 & 2 van alle niveaus van het voortgezet onderwijs

Kosten: €100,-

periode: Schooljaar 2018/2019

aanmelden: anitakuipers@museazutphen.nl