de musea

Museumwinkel

De museumwinkel in het Hof van Heeckeren is vrij toegankelijk voor iedereen! Hoewel we graag zien dat al onze gasten óók het museum bezoeken, verwelkomen wij u ook graag in de winkel als u op zoek bent naar dat ene, unieke cadeautje.

Smaakvol

Naast boeken over kunst en geschiedenis verkopen wij ansichtkaarten, boekenleggers en notitieboekjes, allemaal zeer smaakvol vormgegeven. Ook bijzondere sieraden, zijden sjaals, keramiek en handgemaakte pennen behoren tot ons assortiment. We geven graag, veelal jonge, ontwerpers een plek om u kennis te laten maken met hun design. We zoeken hiervoor naar mensen, liefst uit de omgeving van Zutphen, die uiteenlopende producten maken. Dit levert een verrassend assortiment op, met voor elk wat wils en rekening houdend met ieders portemonnee. Ook gaan we de samenwerking weer aan met gevestigde Zutphense namen als de edelsmid Zillah en ontwerpersduo Teken.

Spannende souvenirs

Uiteraard hebben we ook gedacht aan spannende souvenirs en leuke cadeaus voor kinderen. Klassieke spellen als ganzenbord en kwartetten, maar ook een ‘enge’ versie van het blokkenspel Jenga zijn verkrijgbaar in de shop. Ook voor de jonge bezoeker zijn er natuurlijk boeken te krijgen over kunst en geschiedenis, maar ook ganzenveer-pennen en andere leuke hebbedingetjes die voor een zacht prijsje liggen te wachten op een nieuw eigenaartje.

De medewerkers van de museumwinkel zoeken voortdurend naar unieke producten, zodat u in de winkel regelmatig allerlei nieuws kunt ontdekken. Ook laten wij speciale producten ontwikkelen die alleen te verkrijgen zijn in onze shop. Wat dacht u van een speciaal huisparfum of een replica van het halssieraad van de ‘Prinses van Leesten’? Deze zullen over niet al te lange tijd te koop zijn!