Nieuws

Workshop balpennekes tekenen door Anita Vermeeren

Workshop balpennekes tekenen door Anita Vermeeren
Op Zaterdag 27 oktober geeft kunstenaar Anita Vermeeren in Museum Henriette Polak twee workshops balpenschetsen op bierviltjes maken van 13.00 – 14.00 uur voor kinderen van 8 t/m 14 jaar.

De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling Onalledaags waar de kleine, intrigerende portretten met balpen op bierviltjes van  Anita Vermeeren zijn te zien in de tentoonstelling  Onalledaags. Anita vertelt over haar manier van werken. Geïnspireerd maak je daarna zelf een balpenportret op een bierviltje. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om mee te doen aan deze workshop, iedereen kan het. Je mag een foto meenemen, je beste vriend of vriendin natekenen of een zelfportret maken. Anita Vermeeren helpt mee en geeft tips over de aanpak.

Kosten: Kinderen € 7,50, inclusief materiaal.
Waar:  Museum Henriette Polak in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4

Aanmelden is verplicht:  info@museazutphen.nl of 0575 516878.

Over Anita Vermeeren
Naast haar portretten van houtskool en olieverf, tekende Vermeeren speciaal voor Onalledaags honderd portretten met balpen op bierviltjes. Vermeeren: ‘’Voor mij is balpen de meest directe vorm als medium. Het is niet te corrigeren, het is alles of niets. Ik hou van die spanning, het opbouwen van een beeld. Mijn balpen komt haast niet los van het papier. De tekening is te ‘lezen’, je voelt de snelheid de drift van mijn handschrift, alsof ik bang ben dat het beeld anders voor mijn ogen zal verdwijnen…’’

 

__________________________________________________________________________________________________

Anita Vermeeren geeft dezelfde workshop voor volwassenen. Deze zit VOL

15.00 – 16.00 uur voor volwassenen (vanaf 15 jaar)
Kosten: Volwassenen €10,-. Inclusief materiaal
Waar:  Museum Henriette Polak in het Hof van Heeckeren, ’s Gravenhof 4