de musea

Elke maand licht Tim een nieuw kunstwerk, object, een expositie of een bijzonder moment in de musea uit

De favoriet van Tim

De Musea Zutphen introduceren ‘De favoriet van Tim’. Online te lezen op de website en via social media. Tim Pardijs struint elke maand door het Stedelijk Museum en Museum Henriette Polak en laat zich verwonderen door alles wat hij ziet, voelt en beleeft in de Musea Zutphen. Elke maand schrijft hij als onze Museumschrijver over een kunstwerk of object waar zijn oog op is gevallen, een expositie of een mooi moment in de Musea Zutphen dat hem is bijgebleven. Benieuwd naar zijn favoriet van dit moment? Vanaf morgen is de eerste ‘Favoriet van Tim’ te lezen op de site van Stedelijk Museum Zutphen!

OVER TIM
Tim Pardijs (1978) is schrijver en dichter. Zijn gedichten verschenen onder meer in Trouw, Het Liegend Konijn, Liter, De Optimist en Poëziepuntgl. Hij schreef verder onder meer actualiteitsgedichten voor Radio1 en was stadsdichter van Zutphen in 2013 en 2014. Hij schreef vier boeken, waarvan drie poëziebundels. Zijn laatste bundel Onder het prikkeldraad door (2017) is een samenwerking met beeldend kunstenaar Wim van der Meij. Vanaf de zomer van 2017 schrijft hij elke avond 250 woorden, de hoogtepunten van deze dagboeknotities publiceert hij op zijn blog op www.timpardijs.nl.

Toen Tim stadsdichter was, zochten hij en de Musea Zutphen: Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak elkaar al vaak op. Hij opende bijvoorbeeld tentoonstellingen, gaf schrijfworkshops en organiseerde poëzieavonden rond exposities, en die band is altijd gebleven. Voor Musea Zutphen kijkt hij elke maand naar een expositie of kunstwerk van het Stedelijk Museum of het Museum Henriëtte Polak en schrijft er een poëtische column over.

Foto: Jan van den Brink