Over ons

Missie

De Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en het Museum Henriette Polak – werken vanuit de overtuiging dat kennis, waardering en beleving van kunst, cultuur en geschiedenis essentieel zijn voor persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.

De Musea Zutphen willen het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof tot dé plek maken waar geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit samenkomen.

Door optimaal gebruik te maken van de onderscheidende kenmerken van de collecties van beide musea willen de Musea Zutphen inwoners en bezoekers stimuleren om beter te kijken naar zichzelf, naar elkaar en naar hun omgeving en daarvan te leren. Om dit te bereiken wordt steeds actief de samenwerking gezocht met culturele, maatschappelijke en zakelijke partners binnen en buiten Zutphen.

Beide collecties worden op een persoonlijke manier gepresenteerd. Het Stedelijk Museum geeft de rijke geschiedenis van Zutphen een gezicht en maakt het invoelbaar. De vele kunstenaarsportretten uit de collectie van Museum Henriette Polak vertellen het verhaal van de maker en de geportretteerde en hun plek in de Nederlandse kunstgeschiedenis. Veel aandacht wordt besteed aan het toegankelijk maken van de zorgvuldig beheerde collecties, onder meer door digitalisering en onderzoek, educatieve activiteiten en locatieprojecten.

Met een afwisselend publieksprogramma van tentoonstellingen en activiteiten dragen de Musea Zutphen bij aan de toeristische aantrekkingskracht van Zutphen en aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor (nieuwe) inwoners en (nieuwe) bedrijven.