Over ons

Werken bij de Musea Zutphen

VRIJWILLIGERS VACATURE RONDLEIDER

Heb je een brede interesse in de geschiedenis van Zutphen? Lijkt het je leuk om bezoekers van het museum te vertellen over onze bijzondere stad? Dan is de functie van rondleider jou op het lijf geschreven. Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak vormen samen de Musea Zutphen. Beide musea zijn gehuisvest in het Hof van Heeckeren. De rondleiders die we zoeken gaan aan het werk in het Stedelijk Museum Zutphen.

Wat doe je?
Je leidt groepen door het museum en vertelt aan de hand van de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Zutphen. Daarnaast informeer je de deelnemers over de tijdelijke tentoonstellingen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur.

Wat bieden we?
Je maakt deel uit  van een leuk en enthousiast team. Per rondleiding of les ontvang je een vergoeding van €25,-.  Je ontvang regelmatig bijscholing over de geschiedenis en de tijdelijke tentoonstellingen en over het begeleiden van groepen.

Iets voor jou?
We zijn op zoek naar enthousiaste en flexibele mensen met prettige contactuele eigenschappen. Daarnaast heb je de cursus Zutphenkunde gevolgd of ben je bereid die te volgen.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met Anita Kuipers, medewerker educatie, anitakuipers@museazutphen.nl

______

U kunt zich altijd aanmelden als vrijwilliger of Vriend van de Musea Zutphen.