Nieuws

Lezing en signeersessie Jolande Withuis en Bas Steman

Op zondag 17 maart geven schrijvers Jolande Withuis en Bas Steman lezingen en een signeersessie in de Musea Zutphen.

Exclusieve Huizinga lezing door Jolande Withuis
Jolande Withuis geeft haar bekende en exclusieve Huizinga lezing nog eenmaal in de Musea Zutphen. De schrijver en socioloog houdt een rede met als titel ‘Leve het Leven. Over vrijheid en de biografie.’ Jolande Withuis heeft een groot aantal boeken op haar naam staan, waaronder Weest manlijk, zijt sterk en Juliana. Vorstin in een mannenwereld.

Geïllustreerd met voorbeelden uit oude en nieuwe biografieën en haar eigen boeken over verzetsheld Pim Boellaard en koningin Juliana inventariseert Withuis de in haar ogen voornaamste verdiensten, valkuilen en dilemma’s van het genre. Zoals: wat kan een biograaf met psychologie; wat is een feministische biografie; zijn biografen (en hun publiek) voyeurs? En: waarom vormt identiteitspolitiek een bedreiging voor de biografie?

Morgan, een liefde door Bas Steman
Bas Steman geeft een lezing over zijn nieuwste boek. Met Morgan, een liefde bracht Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur, in de vorm van een overdonderend en ontroerend verhaal over de liefde, de oorlog, het leven en dood; het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt.
In de lezing gaat Steman dieper in op de autobiografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman.

Signeersessie in het museumcafé
Na de lezingen geven Jolande Withuis en Bas Steman een signeersessie in het museumcafé onder het genot van een borrel met hapjes. Hun boeken zijn te koop in de museumwinkel.

De lezingen zijn van 13.30 tot 15.15 uur. Daarna volgt de signeersessie. Deelname kost €10,00.- Aanmelden via info@museazutphen.nl of 575 516878.