Nieuws

door kostuumontwerper Nelly van de Velden en basgitaarbouwer Ellio Martina

Lezing Van vakmanschap tot meesterschap

Op zondag 10 maart nemen uitblinkers Nelly van de Velden en Ellio Martina je mee in de inspirerende mini-lezing Van vakmanschap tot meesterschap.

Kostuumontwerper Nelly van de Velden wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een balletkostuum in een inspirerende lezing. Hierbij neemt zij je mee door de veelzijdige kostuums die zij voor ruim 500 producties in de afgelopen 50 jaar heeft gemaakt voor gerenommeerde gezelschappen als het Nederlands Dans Theater, Nationaal Ballet, Introdans en de vele balletten van Hans van Manen in binnen en buitenland. Het ontwerpen van deze kostuums is een weinig bekend onderdeel van het proces wat plaatsvindt voordat een ballet in première gaat, maar niet minder interessant.

Basgitaarbouwer Ellio Martina vertelt over de achtergronden diverse houtsoorten die geschikt zijn voor de bouw van muziek instrumenten en de specifieke toepassing bij de bouw van zowel akoestische als elektrische gitaren en basgitaren. Wat is daarbij de invloed van de diverse houtsoorten op de uiteindelijk klank? Hoe wordt bij elektrisch gitaren en bassen het geluid of beter gezegd, de trilling van de snaren vertaald naar een hoorbaar geluid?

De lezing is van  Ellio Martina is van 13.30 tot 14.15 uur en de lezing van Nelly van de Velden is van 14.45 – 15.30 uur. Deelname kost €5,00.- per lezing, een combiticket is €7,50.-
Aanmelden via info@museazutphen.nl of 575 516878.