Tentoonstellingen

Jet Rotmans' Zutphen & Shrewsbury

A Tale of Two Cities

Het kunstproject ‘A Tale of Two Cities – Jet Rotmans’ Zutphen & Shrewsbury’ is een project dat geworteld is in Nederland en in Engeland, waar Rotmans veel komt. Rotmans legt met haar kunst de verbinding tussen haar woonplaats Zutphen (provincie Gelderland) en Shrewsbury, zusterstad van Zutphen (provincie Shropshire) in Engeland.

Voor dit project heeft Jet Rotmans Kunstenaarsboeken van Zutphen en Shrewsbury gemaakt. Van elk seizoen bestaat een boek.
Daarnaast maakte ze boeken van de beide provincies, Gelderland en Shropshire, gecombineerd met filmpjes, gedichten en met een combinatie van technieken. In haar werken maakt ze een vergelijking tussen beide steden en provincies en legt ze verbindingen.
Beide steden en regio’s hebben namelijk een aantal overeenkomsten. Zo hebben beide steden een lang vestigingsverleden. Zowel Zutphen als Shrewsbury liggen aan een belangrijke rivier: de IJssel en de Severn. Daarom nemen beide steden al sinds de middeleeuwen een belangrijke handelspositie in. Ook in de geschiedenis hebben de steden een belangrijke verbinding met elkaar. Dit laten we u
ontdekken in de tentoonstelling zelf. Dit project was eerder te zien in het museum van Shrewsbury (Engeland).

De tentoonstelling A Tale Of Two Cities – Jet Rotmans’ Zutphen & Shrewsbury is te zien tot en met 7 januari 2018.